Nautiek Festival

For English  click here

De Medemblik Regatta wordt sinds 1985 georganiseerd in Medemblik. In 2010 introduceerde de gemeente Medemblik Nautiek Festival op de slotdag van de Medemblik Regatta. Die dag stond in het teken van allerlei activiteiten, muziek, watersport en entertainment in en rond de haven in het stadscentrum.

Lets get nauti!

Door het organiseren van activiteiten in het centrum vergroot dit de uitstraling van Medemblik als watersportstad. De Medemblik Regatta en Medemblik Nautiek waren deels al met elkaar verweven door de Optimist on Tour, waar kinderen leren zeilen, kanovaren, windsurfen en SUPpen. Vanaf dit jaar wordt de samenwerking nog verder aangehaald. In plaats van alleen in het centrum van Medemblik, komen de activiteiten nu ook richting het Regatta Center.

Voor de Medemblik Regatta is deze samenwerking een mooie kans verder uit te breiden. Zeilers kunnen zo na de wedstrijden ontspannen rond het Regatta Center en in het centrum. Tevens biedt dit een mogelijkheid nog meer mensen bekend te maken met de zeilsport door het Nautiek festival zo dicht naar het Regatta Center te trekken.

Het programma per dag en locatie komt voor het evenement beschikbaar.